dissabte, 3 de novembre del 2012

Si ens quedem on som, morim


"Els empresaris són els que millor han intuït que el que cal és anar una passa per endavant", va dir en Francesc Homs, i va rematar   "són ells, els empresaris, qui més predisposats estan a entendre un procés de les característiques que enceta Catalunya".

Ho deia fent referència al procés cap a l’Estat propi iniciat per la societat civil catalana.

Aquest vigatà, Secretari General de la Presidència i Portaveu del Govern de la Generalitat, encara va mes lluny i afirma  que  “Si ens quedem on som, morim”.

Si senyor. Alguns empresaris ho sabem des de fa molt temps, massa temps. Perquè nosaltres ens juguem els nostres diners i patrimoni, i responem dels treballadors de les nostres empreses, ja vàrem descobrir fa molts anys que Espanya és un mal negoci. No vull estendrem en un memorial de greuges de com tracta l’estat a les Pime catalanes, o de com les mal tracte, però al tancar l’any 2011 a Catalunya hi havia un 1,30% menys d'empreses que al 2010. No sembla gaire, però son 7.927 empreses menys, que ja no existeixen.

¿Quantes de menys tindrem al acabar aquest 2012?, segons els indicadors de dissolució de societats mercantils aquest setembre ja superem en 10 % l’acumulat de l’any passat. ¿On ens condueix la política econòmica i empresarial de l’Estat?  ¿on ens condueix continuar sent una comunitat autònoma sense cap tipus de poder real per fer lleis que ajudin a les nostres empreses?  ¿per evitar que tanquin?  ¿per salvar els llocs de treball?

Els petits empresaris de Catalunya, som el 99% de les empreses catalanes, sabem fa massa temps que només amb un estat propi, un Estat català, Catalunya serà econòmicament viable i només si el nostre Govern és econòmicament viable podrà mantenir l’estat del benestar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada