dijous, 24 de gener del 2013

Vergonya !!!


Vergonya cavallers, vergonya !!!

Vergonya per la CUP, a qui ha traït?  A qui van enganyar en les passades eleccions els nomenats independentistes d'esquerres? 

A qui els van votar perquè eren independentistes i avui han vist com 2 dels 3 diputats s’han alienat amb l’espanyolisme més ranci i amb els unionistes?  Avui han dit "no" a la declaració de sobirania del Parlament autonòmic català?

O avui han traït els votants que abans que independentistes són d'esquerres i han vist com 1 dels 3 votava a favor?  Gent d'esquerres, tant d'esquerres i internacionalista, que prefereixen estar sota el domini de la dreta espanyola, la d'un estat foraster, que mai tindran prou força com per canviar-la.

Perquè ahir no era hora de jugar a la política, ahir era molt senzill.  Era si o no.  Catalunya sotmesa té dret a esdevenir un estat sobirà i independent?  Era Catalunya o Espanya.

Els 2 parlamentaris catalans que s’han abstingut en la votació de Declaració de Sobirania del Parlament autonómic de Catalunya o, pitjor encara, els 5 que han marxat covardament a l’hora de votar, han donat el seu vot al Reino de España.

Del PSOE-PSC ho esperava, PP-PPC i C’s no s’amaguen mai. Però les CUP avui han fet el trist paper que fèiem els independentistes als anys 70 i 80. Discussions surrealistes, decisions inexplicables, posicionaments raríssims, escissions continues perquè ”jo tinc la veritat absoluta”.  Companys de les CUP, mireu-vos els quatre argument publicats justificant lo injustificable, mireu-vos les declaracions argumentant el vostre vot, patètiques.

Els independentistesen en els anys 80 i 90 ens vam cavar la nostra pròpia tomba amb les mateixes actuacions d'avui, no hem après, no heu après res de l’historia.

10 comentaris:

  1. Plenament d'acord amb aquesta opinió, era un moment per fer costat a la possibilitat de poder decidir el nostre futur mitjançant la suma del catalanisme i fer sumar als unionistes espanyols és alta traïció a moltes persones que varen donar el seu vot a les CUP.

    ResponElimina
  2. Això de voler decidir sobre el païssos catalans des del parlament de Catalunya no està bé. És com si nosaltres acceptéssin que els de castella o extremadura tenen dret a decidir per nosaltres. Si valència vol fer alguna cosa que s'espavili. Aqui tindrà les portes obertes, però una cosa es que els hi deixem les portes obertes i una altra és que ens fiquem a casa seva a dir qué tenen que fer. JO només hagués acceptat un sí crític per que en la declaració no hi ha cap referència a la nostra sobirania històrica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Albert. Els tres parlamentaris podien haver emès un si crític perquè no es fa cap referència a la sobirania històrica de Catalunya. Una nació sobirana i independent des del segle X. Punt diferencial amb la gran majoria d'independències que hem vist al segle XX. Però havien d'haver votat SI. En els llibres de historia s'explicarà que dos terços dels parlamentaris de les CUP es van abstenir.

      Elimina
  3. Ahir per la CUP va ser la prova del cotó per veure si realment estaven a l'altura, i no hi van estar.

    Ahir era hora de no mirar-se el melic, era hora de ser generosos amb el país i sacrificar el partidisme per aconseguir una majoria encara més folgada, i la CUP no hi va ser.

    Decisió equivocada que farà molt mal a la CUP, però el realment important, és que ha fet encara més mal al país. Trist.

    ResponElimina
  4. Els de la CUP en fan pensar a un adolescent que té un sentit tant agut de la justícia i que la voldria aplicar amb tant de rigor que al final faria injustícies. No vull afegir més comentaris als donats anteriorment només dir que allò que ahir va mancar és tindre prou SENTIT D'ESTAT. Els espanyols en això ens guanyen: quan cal el PSOE i el PP ( i d'altres també) es posen d'acord. Cal que anem entrenant-nos aquest “sentit” que per falta d'ús el tenim una mica rovellat. Tot i així me’n felicito per la fita que el parlament ha aconseguit ahir:
    Si no vaig errat encara que el Tribunal Constitucional negui la declaració votada ahir, des del punt de vista del dret internacional no poden fer-ho, no són ningú per negar-ho. Si algú en sap més em faria un gran favor d’explicar-m’ho
    Finalment amb qui no trobo cap excusa és amb la gent del PSC. No entenc que els diputat que no van votar ahir no estiguin farts de que el seu partit faci la puta i la Ramoneta, i entenent-nos bé la puta estimada és Espanya i la oficial que no estimen és Catalunya.

    ResponElimina
  5. Perdoneu pero despres de la declaracio del HOMS . podre entendre-hu la votacio de la CUP. encarq ue ara ningu els voldra criticar . Poder els que no critiquin aquest pacte es que volian una declaracio de fireta o de joguina . Total tornara la puta i la ramoneta , pero estarem bent cofois de la declaracio

    ResponElimina
  6. Ja es veia venir. I en faran de més grosses. Els de la cup són els que abans es feien dir 'indignats', els que a les seves acampades esbrocaven tothom que intentava paralar català.

    ResponElimina
  7. Estic d'acord amb la majoria dels comentaris crítics amb el paper que van jugar els de la CUP en el Parlament de Catalunya. Era un dia històric on només hi cavia el SI o el No i l'abstenció era una fugida d'estudi, Esperem que amb el temps en vagin aprenent i sàpiguen situar cada qüestió en el lloc que li correspont.
    Enric Padrosa

    ResponElimina
  8. Vergonya cavallers, vergonya!. No cal dir res més.

    ResponElimina