dilluns, 17 de desembre del 2012

Estat propi o independència


Dins del llarg procés vers la llibertat nacional els defensors de la unitat d'Espanya comencen a articular el seu discurs desprès del sotrac i ensurt que els va representar el passat onze de setembre. El discurs l’articulen en tres o quatre idees bàsiques, sent una d'elles que el President Mas és un mentider.
Repeteixen constantment que menteix quan diu que farà un referèndum perquè segons la seva lògica és il·legal i per tant no el podrà fer.  Com repetien constantment, abans de les eleccions, que el President de la Generalitat mentia als “innocents” manifestants perquè realment no vol la independència de Catalunya, resulta que només vol l’Estat propi i es veu que no és el mateix
Ja sé que en aquesta època que m’ha tocat viure les coses ja no són com són, no es poden dir pel seu nom. Hem de buscar, sempre, el políticament correcte, encara que ens faci caure en el ridícul.
Estat propi o independència. Em pot explicar algú, amb el diccionari a la mà, quina és la diferencia final?  si no porten al mateix lloc?  si no són dos expressions de la mateixa idea?.  Està clar que l’important és marejar la perdiu i que la gent acabi confonent les coses, acabi enganyada i manipulada. Ara, no us enganyeu, els unionistes si que saben que és exactament el mateix, aquest és el motiu de les campanyes de difamació i confusió.
Si no vaig errat l’Estat espanyol va ratificar el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de l’ONU, que va entrar en vigor el 23 de març de 1976, on en l’Article 1 es diu que “Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació”.
Els redactors del document sabien que els Estats tindrien temptacions restrictives i per evitar-ho van especificar en l’Article 5 que “Res en aquest Pacte no pot ser interpretat en el sentit de reconèixer cap dret a un Estat perquè pugui emprendre activitats o realitzar actes encaminats a la destrucció de qualssevol dels drets o llibertats que hi queden reconeguts .....”
Per lligar-ho encara una mica mes  “No s’hauran d'admetre restriccions o menyscabaments a cap dels drets humans fonamentals reconeguts ..... amb el pretext que aquest Pacte no els reconeix, o que els reconeix en menor mesura”.
Està clar, l’Estat espanyol reconeix el dret a l’autodeterminació de tots els pobles dins del seu ordenament jurídic. En la Constitució espanyola queda indicat que “Los tratados internacionales válidamente celebrados, una vez publicados oficialmente en España, formarán parte del ordenamiento interno.”  L’Estat té l’obligació de respectar i aplicar les seves pròpies lleis, encara que no li agradin.
Aquesta és la realitat: si el poble de Catalunya ho vol, de forma pacífica, democràtica i conforme al dret, exercirem el nostre dret a l’autodeterminació i ens independitzarem d'Espanya  Crearem el nostre Estat propi, l’Estat català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada