dijous, 4 de juliol del 2013

Els unionistes desconcertats.

Concert per la Llibertat. Barcelona, juny 2013 (III)

El moviment anomenat sobiranista té desconcertats els unionistes catalans. Van quedar desconcertats el passat 11 de setembre, i sobrepassats pels resultats electorals del 25 de novembre de 2012. Ara, després del concert del 29 de Juny al Camp Nou, continuen amb la seva particular visió del problema “real” de Catalunya i dels seus ciutadans.

Però no ens confonguem, tant el PP-PPC com Cs saben molt bé què està passant a la societat catalana, què és el que volem i quin és el nostre objectiu. Una cosa és el que ells diuen i un altra cosa molt diferent el que pensen i temen. 

Albert Rivera (Cs) qualifica el Concert per la Llibertat de “míting musical” i critica que TV3 l’hagi retransmès. Curiós que digui que el concert no representa els catalans quan poquíssimes vegades TV3 arriba a una quota del 33% (sense ser un partit de futbol, és clar). 

La seva companya de viatge, Alícia Sánchez Camacho (PP-PPC), va encara més lluny i també s’horroritza davant “l'aquelarre de la ruptura i l'exclusió”. El seu problema, el de l’Albert Rivera i de tants d’altres “buenos catalanes”, és que tenen por de la realitat. Senten vertigen quan pensen en allò que la societat inevitablement farà i no podran evitar. Tremolen davant l’11 de setembre, la cadena humana, les manifestacions, però sobretot davant la conscienciació de mobilització permanent. Alícia Sánchez Camacho afirma que el President de la Generalitat busca “la Catalunya de l'exclusió, del sectarisme i la divisió”.

És curiós que siguin aquests personatges, i els partits que representen, els únics que parlin de sectarisme i divisió. De por.

Per a ells tot el moviment sobiranista, i el Concert per la Llibertat en particular, només busquen el confrontament dins la societat catalana:  “Malgrat alguns facin exercicis televisius de força, hi ha una Catalunya silenciosa que vol ser catalana i espanyola i no trencar amb els llaços familiars, culturals i històrics amb la resta d'Espanya”.

Curiós. Només ells parlen de confrontació entre ciutadans, cultures, llengües, societats, pobles....Tal vegada perquè no tenen arguments i tenen por de la llibertat de Catalunya.

Menteixen, enganyen i manipulen tot el que poden i més. I no només ells, PPC i Cs, sinó els unionistes de tots els colors i partits.

És molt senzill. Per nosaltres, catalans, servir el propi País és la manera més eficaç, i a l’abast de tothom, de servir la humanitat.

Per nosaltres, catalans, Catalunya és la Nació, Europa podria ésser l’estat, i Espanya és l’obstacle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada