dilluns, 1 de juliol del 2013

Concert per la Llibertat. Barcelona, juny 2013

Joan Herrera (ICV), davant el resultat del Concert per la Llibertat, fa les seves conclusions. Una vegada més diu el que pensa que la gent vol escoltar, però no queda clar el que ell pensa de debò.

Per a ell, els organitzadors i el públic assistent, així com el públic espectador mitjançant la retransmissió de TV3, “demana el dret a decidir per dir quina és la solució a les relacions molt degradades amb l'Estat” i que, segons les seves anàlisis i aspiracions, aquest dret ha “de ser transversal i no només per decidir les relacions amb l'Estat sinó també amb el món econòmic”.

Amb el seu partidisme habitual afirma que ICV busca respostes polítiques en “altres actors a l'Estat espanyol” que estiguin a favor del dret a decidir de Catalunya, com Izquierda Unida. Llàstima que el seu amic i diputat Gaspar Llamazares ja ho va deixar molt clar al gener:

“Tenim molt clar que volem conviure dins d'una Espanya plural i democràtica. El meu objectiu no és la separació, és que continuem convivint junts d'una altra manera  (....)  quan sorgeixi la possibilitat de celebrar-se la consulta, llavors defensarem una via en comú, el federalisme, que visquem en comú tots els pobles d'Espanya”.

Joan Herrera està a favor del dret democràtic a votar en un referèndum, així com els seus socis de federació Izquierda Unida, però se li acaba el temps i ja va sent hora que digui d’una forma clara i sense floritures si ell personalment, i el seu partit ICV, estan a favor de la independència de Catalunya: de la República catalana.

Sr. Herrera, no vulgui jugar més amb nosaltres. La imprescindible regeneració política, econòmica i social només és possible una vegada Catalunya sigui un estat independent. I la independència depèn de nosaltres, de la mateixa societat civil que està empenyent el procés sobiranista.

De la mateixa societat civil que no busca “solucions a les relacions molt degradades amb l'Estat “  sinó que busca la llibertat, la independència del seu país: Catalunya.

2 comentaris:

  1. PERFECTE.ÉS AIXÒ.
    El de la bicicleta ha d´agafar un Jet o quedarà sol com un mussol.
    És un esclau de les teories d´uns savis que varen causar milions de morts abans de portar-les a la pràctica i després. El meu pare, soldat republicà m´ho va deixar molt clar.
    FRANK DUBÉ
    frank@dube.cat

    ResponElimina
  2. Dubto que aquest noiet és quedi sol, té una colla de votants fidels només pel fet que és millor caure en gràcia que ser graciós. Missatge buit, indefinició total en tot i això sembla que "mola". Ara bé, l'endemà de la proclamació de la Indepe li faltarà temps per dir que volia la llibertat des que era al ventre de la mare.(sinó avans).

    ResponElimina